Update Platform Zó werkt de zorg | Webversie bekijken
De Argumentenfabriek
 
Platform Zó werkt de zorg wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. 2018 wordt een jaar waarin we Nederland volop van heldere en neutrale informatie over de zorg gaan voorzien. Wat staat er allemaal te gebeuren?

 
 
 
 
 
Herziene editie Zó werkt de zorg in Nederland
Op veler verzoek werken we hard aan een uitgebreide en herziene editie van Zó werkt de zorg in Nederland. Met nieuwe informatie en visualisaties, en veel informatie over de publieke gezondheidszorg.
 
Zó werkt de zorg in Nederland willen we  in juni aanbieden aan de Vaste Kamercommissie voor VWS van de Tweede Kamer en is vanaf dat moment beschikbaar in de boekhandel. De Engelstalige editie wordt, als e-book, gelanceerd op het International Forum on Quality & Safety in Healthcare, van 2-4 mei 2018 te Amsterdam.
 
 
 
 
Eerste denksessies Zó werkt de ouderenzorg gestart
We zijn gestart met in de inhoud van Zó werkt de ouderenzorg. In het boek zullen we de volgende vragen beantwoorden:
  • Wat is ouderenzorg en wie zijn de belangrijke spelers?
  • Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in de ouderenzorg?
  • Hoe werkt de wet- en regelgeving in de ouderenzorg?
  • Hoe lopen de geldstromen in de ouderenzorg.
Samen met ActiZ, ANBO, Prismant, SBOH, SOON en Verenso werken we aan het boek. Namens het platform dragen AAG, Vilans en VWS bij.
 
Zó werkt de ouderenzorg komt uit in juni.
 
Zó werkt de publieke gezondheidszorg in aantocht
In het voorjaar gaan we starten met de special Zó werkt de publieke gezondheidszorg. Onder publieke gezondheidszorg vallen taken en zorg, die de overheid aanbiedt om de gezondheid van de bevolking te beschermen, te bevorderen en te bewaken. In het boek gaan we in ieder geval in op de spelers, wet- en regelgeving en geldstromen in publieke gezondheidszorg.
 
Dat doen we samen met onder andere GGD GHOR Nederland, KAMG en SBOH. Namens het  platform dragen RIVM en  VWS bij aan het boek.
 
Zó werkt de publieke gezondheidszorg komt eind 2018 uit.
 
 
 

App Zó werkt de zorg wordt interactief
Wil je overal snel en overzichtelijk informatie kunnen vinden over de Nederlandse gezondheidszorg? De app van Zó werkt de zorg krijgt in februari een update. Zo worden de afbeeldingen in de app interactief. Druk of klik in de afbeelding om direct meer informatie te krijgen. En zoek afkortingen voortaan op in de nieuwe afkortingenlijst.
 
Heb je de gratis app nog niet geïnstalleerd op je telefoon? Download hem dan hier.
 
 
 
 
Nieuwe special: Zó werkt de zorgverzekeraar
Zorgverzekeraars hebben een belangrijke plek in de Nederlandse gezondheidszorg. Maar wat is eigenlijk precies de rol van een zorgverzekeraar? Hoe geven de zorgverzekeraars invulling aan hun belangrijke wettelijke taak? En welke wetten regelen dit?

Om deze vragen te beantwoorden lanceren wij eind 2018 Zó werkt de zorgverzekeraar, samen met beoogde partners NZa, Vektis, Consumentenbond, Patiëntenfederatie Nederland, VWS, VvAA, ZINL en ZN. Samen voorzien we iedereen van toegankelijke en neutrale feiten over de zorgverzekeraar.
 
Zó werkt de zorg in Nederland in de ramsj
De herziene editie van Zó werkt de zorg in Nederland ligt vanaf juni in de winkels.  We hebben nog een voorraadje boeken van de editie 2015. Deze boeken prijzen we fors af, zowel de Nederlandse als de Engelstalige editie.
 
Bij afname van minimaal 25 exemplaren mogen de boeken weg voor 7,50 euro per stuk in plaats van 25,00 euro. Klik hier om editie 2015 van Zó werkt de zorg in Nederland te bestellen.
 
 
 
Jaarlijkse Zó werkt de zorg-middag
Alle platformpartners opgelet. Op 7 juni 2018 van 16:00 tot 19:00 is de tweede editie van de jaarlijkse Zó werkt de zorg-middag op de Argumentenfabriek. Waar staat het platform? Wat hebben we bereikt en hoe willen we verder? Deze middag, exclusief voor platform-partners, staat in het teken van deze vragen. We zorgen voor een hapje en drankje.
 
Zet de datum alvast in je agenda.
 
 
 
 
Platform Zó werkt de zorg
Het Platform Zó werkt de zorg is een samenwerkingsverband van partijen uit de zorg. Voor alle betrokkenen is het doel van het platform inzichtelijk maken hoe het Nederlandse zorgstelsel werkt. Heldere en neutrale informatie over de zorg, dat is de missie. 

Vragen of reageren?
info@zowerktdezorg.nl
Lees verder
 
 
 
 

Partners over het platform

 
Samen succesvol

“Het Platform Zó werkt de zorg wil de zorg verduidelijken en verbeteren. AAG wil de zorg beter maken. Dat past dus perfect bij elkaar: samen zijn wij succesvol.” 
Marcel Melenhorst, directeur Financial Services, AAG

 
Beter begrip voor elkaar

“Zorgverzekeraars Nederland is ervan overtuigd dat inzicht bij alle partijen in ‘hoe de zorg werkt’ bijdraagt aan beter begrip voor elkaars rollen en verantwoordelijkheden en daarmee aan het goed functioneren van het zorgstelsel.”
Petra van Holst, algemeen directeur, Zorgverzekeraars Nederland

 
 
Agenda
 
Jaarlijkse Zó werkt de zorg-middag
Donderdag 7 juni 2018, 16:00-19:00u
Locatie: De Argumentenfabriek
Tweede van de jaarlijkse Zó werkt de zorg-middag. Exclusief voor platformpartners.
 
Zó werkt de zorg in Nederland - editie 2018 beschikbaar als boek en in de app
8 juni 2018
Cijfers en feiten uit de uitgebreide en herziene editie van Zó werkt de zorg in Nederland komen beschikbaar in de app.
 
Digitale editie Zó werkt de ouderenzorg
3 september 2018
Digitale versie van Zó werkt de ouderenzorg beschikbaar in de app. Voor inzage is een toegangscode noodzakelijk, gratis voor special- en platformpartners.
Twitter