Update Platform Zó werkt de zorg | Webversie bekijken
De Argumentenfabriek
 

Nieuwsbrief 4 - Oktober 2017

 d
 
 
 
Ambulancezorg Nederland nieuwe platformpartner
Ambulancezorg Nederland is toegetreden tot het Platform Zó werkt de zorg in Nederland. Hiermee telt het platform vijftien partners die gezamenlijk breed de sector zorg vertegenwoordigen. “Wij ondersteunen het doel van het platform om neutrale informatie toegankelijk te maken voor een breed publiek”, zegt Koos Reumer, directeur van Ambulancezorg Nederland. “En het is belangrijk dat de ambulancezorg vertegenwoordigd is in het platform. Zodat we gezamenlijk de zorg verder verbeteren.”
 
 
 
App Zó werkt de zorg uitgebreid met special
De Zó werkt de zorg-app bevat nu ook de special Zó werkt de huisartsenzorg, met daarin toegankelijke uitleg over de organisatie, financiering en wetten in de huisartsenzorg. Dit aanvullend gedeelte  is gratis voor medewerkers of leden van Platform Zó werkt de zorg. Andere geïnteresseerden kunnen een toegangscode kopen. De basis-app blijft publiek toegankelijk, het installeren van de web-app is zo gepiept. Zo heb je altijd heldere en toegankelijke informatie over het zorgstelsel bij de hand.
Lees meer
 
 
 
Opleidingen krijgen Zó werkt de huisartsenzorg 

Het boek Zó werkt de huisartsenzorg heeft zijn weg naar huisartsen in opleiding gevonden. Stichting SBOH heeft 800 exemplaren beschikbaar gesteld aan aio's. Huisartsopleiding Nederland heeft de huisartsenspecial al gebruikt tijdens opleidingsdagen. LHV gaat het boek tijdens het NHG-congres onder de aandacht brengen.
 

Bestel het boek
 
 
 
 
Op 31 oktober bijeenkomst administratieve lastendruk
Het verminderen van administratieve lasten in de zorg is een veelkoppig monster. Iedereen is er van overtuigd dat er wat moet gebeuren, maar hoe? Daar gaat de volgende themabijeenkomst van het Platform Zó werkt de zorg over op 31 oktober. We staan dan kort stil bij het werk van Denktank ‘Ontregel de zorg’ en kijken naar wat het regeerakkoord (als dat er dan is) betekent voor regeldruk. Tevens bespreken we de lopende platformzaken zoals de volgende special, de editie 2018 van het boek Zó werkt de zorg in Nederland en de app. De bijeenkomst vindt plaats bij gastheer Zorgverzekeraars Nederland (zie agenda).  
 
Kick-offbijeenkomst Zó werkt de ouderenzorg
De volgende special die het platform wil maken, is Zó werkt de ouderenzorg. Om dit boek te realiseren is ondersteuning met kennis en financiën nodig van specialpartners en platformpartners. Op 17 oktober schuiven partijen aan als Actiz, ANBO, BTN en CNV en NU’91 namens de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg om hun rol bij het boek te bespreken. Namens het platform zijn het ministerie van VWS, Vilans en AAG van de partij. Mochten er partijen zijn die mee willen helpen deze special te realiseren dan kunnen ze contact opnemen met Kees Wessels.
 
 
 
Partners over het platform 
 
Grip op een complexe sector
"Hoe werkt ons stelsel, hoe zit het met die wetten, hoe betalen we de zorg? De zorg is een mooie, maar ook ingewikkelde sector. En het wordt nog veel ingewikkelder als iedereen een ander beeld heeft van hoe de sector werkt. Daarom draagt ook Patiëntenfederatie Nederland eraan bij om met Zó werkt de zorg op een eenvoudige manier vorm te geven aan de inns en outs van de gezondheidszorg." Dianda Veldman, Directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland 
 
Moeilijke dingen makkelijk maken

“De zorg is een grote en belangrijke sector. Maar ook ingewikkeld, eigenlijk té ingewikkeld. Dat geldt niet alleen voor patiënten en cliënten, maar ook voor bijna iedereen die in de zorg werkzaam is of die beleid maakt. Moeilijke dingen makkelijk maken, is moeilijk, zo is mijn stelling. De formule Zó werkt de zorg slaagt daar telkens weer erg goed in. We werken er daarom vanuit Vilans graag aan mee. Wil je effectief zijn in de zorg, dan moet je weten hoe die werkt!” Henk Nies, Lid Raad van Bestuur, Vilans

 

 
 
 
Platform Zó werkt de zorg
Het Platform Zó werkt de zorg is een samenwerkingsverband van partijen uit de zorg. Voor alle betrokkenen is het doel van het platform inzichtelijk maken hoe het Nederlandse zorgstelsel werkt. Heldere en neutrale informatie over de zorg, dat is de missie. 

Vragen of reageren?
info@zowerktdezorg.nl
Bekijk de website
 
 
 
 
Agenda
 
Kick-off bijeenkomst Zó werkt de ouderenzorg
Dinsdag 17 oktober 2017, 15.30-17.30u
Locatie: De Argumentenfabriek

Bijeenkomst met geïnteresseerden voor het maken van de special Zó werkt de ouderenzorg. 
 
Bijeenkomst plaformpartners: administratieve lastendruk
Dinsdag 31 oktober 2017, 16.00-19.00u
Locatie: Zorgverzekeraars Nederland

Bijeenkomst met alle leden van het Platform Zó werkt de zorg. Programma volgt. Exclusief voor platformpartners. 
 
Jaarlijkse Zó werkt de zorg-dag
Donderdag 7 juni 2018
Locatie: n.t.b.

Tweede van de jaarlijkse Zó werkt de zorg-middag. Exclusief voor platformpartners.
 
 
Twitter